Četvrtak , siječanj 21. 2021.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / BiH / Zašto nam se Hadžihafizbegović ne oglašava povodom kamenovanja u Sarajevu?

Zašto nam se Hadžihafizbegović ne oglašava povodom kamenovanja u Sarajevu?

U središtu Sarajeva muslimanskom “vjerniku” ovoga vikenda je smetalo ispijanje alkohola, pa je odlučio uzeti stvar u svoje ruke, odnosno kamenovati pub u kojem se točio alkohol!

Ovo je samo još jedan primjer kako nekoć izrazito sekularno Sarajevo u današnje vrijeme sve više i više trpi pasivni teror ekstremne sekte zvane selefije/vehabije tako da se taj pasivni teror katkad, vidimo to i kroz ovaj primjer, pretvori i u aktivni teror, pa logično izbije i poneki incident nalik ovom najnovijem.

No, realno govoreći “utjerivanje u suru” nije od jučer prisutno u glavnom bh gradu. Prisjetimo se ovom prilikom onog lika koji je prije par godina, ljudima koji su jeli na Baščaršiji tijekom ramazana, govorio kako se trebaju stidjeti, pa i sakriti ukoliko već moraju jesti, odnosno smetati muslimanskim vjernicima koji poste.

Sjetimo se i vehabija koji su ne tako davno napadali parove stoga što su se ljubili u Parkuši. Moglo bi se toga još nabrajati, međutim ne treba toliko ići u širinu, već samo naglasak dati na postojanost ovakvih ispada koji imaju svoj kontinuitet u “multikulturalnom” Sarajevu.

Zanimljivo, ovdašnja “vlast” uglavnom šuti na spomenute pojave, baš kao što šuti i ugledni bh glumac Emir Hadžihafizbegović, jer njemu je očigledno u cilju “mesti” po tuđem dvorištu, a zažmiriti na ogromne količine prljavštine što mu se nataložila u “sopstvenoj avliji”. Takvi “garibi” znaju samo hvalospjevima obasipati svoju “avliju” koja, istina, kao i svako drugo dvorište, ima i lijepih strana, ali nikada se te naše ugledne “hadžije” neće “spustiti” na tu razinu pa pohvaliti pozitivne pojave unutar tuđega dvorišta, kao što se proteklih dana dogodilo usred Širokoga Brijega kada su velikim pljeskom prepune dvorane nagrađeni i košarkaši sarajevskog Sparsa. Vjerojatno je od puste muke zbog toga naš prijatelj Emir bio primoran “odskakutati” do ćenife i tamo provesti jedno duže vrijeme!

Zašto “hadžihafizbegovići”, poput ovoga koji je kamenjem zasuo pub u Sarajevu, smatraju da su njihova prava kao vjernika veća ili jača od prava drugih građana? Ružnih pojava ima posvuda, primjerice u našoj katoličkoj Hercegovini gdje gotovo svi vjeruju u Boga, ali gdje se, nažalost, Boga jako puno psuje, čak dosta više nego u određenim sredinama gdje je puno manji broj vjernika! Masa takvih i među kršćanima i među muslimanima valjda misle kako su im samim ulaskom u njihove bogomolje svi grijesi oprošteni, te da su veće “hadžije” ukoliko čine veći teror nad drugima i drugačijima tamo gdje su drugi i drugačiji u velikoj manjini. Što reći nego sačuvaj nas Bože takvih vjernika, tih silnih “hadžija” današnjega vakta ili vremena.

Upravo zbog takvih likova Sarajevo zadnjih godina i nosi posprdan naziv – Teheran, jer ovakvi i slični postupci pojedinaca upućuju kako je nekome u interesu od Sarajeva napraviti nekakav kalifat i tako će biti sve dok se institucije ozbiljnije ne pozabave takvim pojavama, odnosno primjerenije sankcioniraju počinitelje istih, a prvenstveno sve dok se upravo lokalne selefijske/vehabijske i ine zajednice javno ne ograde od takvih ispada svojih članova.

Kako bi tim našim silnim vjernicima bilo da netko dođe u crkvu ili džamiju i kamenuje tamošnje vjernike jer mu eto smeta zvono ili ezan? Vjerojatno bi odmah nešto takvo poprimilo obrise terorističkog napada, te bi napadača svi javno “razapeli”! Ovome sarajevskom “hadžiji” gospoda iz policije nisu ni inicijale objavili. I neće. A neće pošto se sve dogodilo u našem Teheranu, pardon Sarajevu. Tamo gdje je poželjno da se u današnji vakat takva “junaštva” događaju.

Autor: Danijel Ivanković / Dnevno.ba
glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

SAD JE SVE POZNATO: IHF objavio točnu satnicu utakmica Hrvatske u drugom krugu

Hrvatska rukometna reprezntacija saznala je svoj daljnji raspored i satnicu odigravanja utakmica na SP u …