Nedjelja , studeni 29. 2020.
Naslovnica / Istaknuto / Zbog pandemije najveća platforma za iznajmljivanje smještaja bilježi milijunske gubitke

Zbog pandemije najveća platforma za iznajmljivanje smještaja bilježi milijunske gubitke

Zbog pandemije koronavirusa i zatvorenih granica najveća internetska platforma za iznajmljivanje smještaja, Airbnb bilježi milijunske gubitke.

Naime, uslijed krize koja je zahvatila cijeli svijet, Airbnb je u potpunosti obustavio poslovanje, a prema navodima stranih medija gubitci internetske platforme, koja diljem svijeta zapošljava oko sedam tisuća radnika, do sada su narasli na stotine milijuna dolara.

Na početku veljače, u samim početcima pandemije, prihodi kompanije pali su za 20 posto, odnosno za 17,6 milijuna dolara.

– Na početku krize bilježili smo gubitke u azijskim zemljama, ali sada kad se virus proširio na cijeli svijet poslovanje nam je itekako ugroženo – poručili su iz kompanije.

Kako bi tvrtku spasili od propasti, osnivači su se odlučili u sljedećih šest mjeseci odreći plaća, dok će se članovi menadžmenta odreći polovice svojih primanja. Uz to, prema tvrdnjama suosnivača Briana Cheskyja obustavili su i sve oglasne kampanje kako bi na godišnjoj razini uštedjeli dodatnih 800 milijuna dolara, a od banaka traže refinanciranje dijela dugova.

Unatoč nepovoljnom poslovanju, u Airbnbu su se odlučili bez naknade pružati usluge smještaja za medicinsko osoblje i druge zaposlenike u zdravstvu. U toj se inicijativi kompanija odrekla naknada za posredovanje najma, a vlasnike apartmana diljem svijeta pozvala je da svoje prostore u ovim kriznim vremenima također ustupe bez naknada.

Novi snažni udarac najpopularnijoj platformi za najam smještaja došao je upravo u vrijeme priprema za izlazak na burzu koji se trebao dogoditi potkraj ove godine, ali zbog novonastale situacije, javlja se mogućnost ponovnog otkazivanja IPO-a.

abcportal.info

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Donald Trump prvi put najavio da će priznati Bidenovu pobjedu, ali pod jednim uvjetom

Donald Trump je po prvi put izjavio kako će, ukoliko Elektorski kolegij potvrdi pobjedu Joea Bidena, …