Utorak , siječanj 26. 2021.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / Zoran Vukman: Niz nelogičnosti…

Zoran Vukman: Niz nelogičnosti…

Uzmimo jednu stvar čisto hipotetski. Nekoliko puta sam pogledao onaj mučni video gušenja koljenom Georga Floyda i jedan detalj mi je postajao sve čudniji – ponašanje i stav policajca koji je hladno, sadistički, očito namjerno ubijao Floyda i pritom je bio svjestan da ga snimaju, gledao je prema kameri, i sve je obavljao tako jezovito hladnokrvno, oglušujući se na upozorenja i vapaje okupljenih građana.
Tip nije imao nikakva razloga za takvo ponašanje prilikom uhićenja jer Floyd nije pružao otpor da bi policija prema njemu vršila prisilu, a pogotovo nehumanom metodom kao što je pritisak koljenom na vrat. Kao da ga je baš htio ubiti pred kamerom, pred svjedocima, i kad se Floyd prestao micati, ovaj ga je i dalje pritiskao koljenom. Ili se radi o totalno bolesnom sadistu, ili o hladnokrvnom ubojici koji je sve to učinio namjerno iz nekog razloga.
Njegovo ponašanje mi je, blago rečeno, čudno. Pogledajte na videu kako smireno gleda u kameru. Pogledajte to lice.
Ne tvrdim ništa, jer ne možemo znati je li to bila namjerno iskorištena prigoda za ubojstvo koje bi isprovociralo javnost, ali ako taj policajac prije suđenja završi kao Epstein, onda, molim vas, postavite si upitnike iznad glave.
Ni u kom slučaju to ne umanjuje brutalnost čina, ali posljedice tog događaja nisu stvar normalnog revolta nego su prerasle u barbarstva koja nitko od lijevih medija i Demokrata u Americi nije nedvosmisleno i jasno osudio, i ostavio poruku javnosti da se takvo što nikada više ne smije ponoviti – jer sutra može opet biti ohrabrena bilo koja skupina krenuti u razbijačke pohode. Svatko se zbog nečega buni. Mnogi trpe nepravde. Ako je nekažnjeno nasilje odgovor, onda to Ameriku i zapadni svijet vodi u sve dublje krugove pakla.
Zaboravili smo jedan događaj par dana prije ubojstva Floyda, događaj koji je trenutno bio okupirao medije i društvene mreže. Radilo se o ženi u New Yorku u parku koja je histerično, u strahu, reagirala kad joj je prišao crnac i upozoravao je da ne smije šetati psa bez povodca. Žena je ušla u svađu s njim, postala je vrlo histerična, nazvala je policiju, a ovaj ju je snimao. Zapravo, ništa se nije dogodio, no on je stavio snimak na društvene mreže, milijuni ljudi su to pogledali, i osudili tu ženu, koja je možda osoba potrebna psihološke pomoći. Na koncu je ta žena dobila otkaz na poslu, i obilježena kao rasistkinja!? Suludo. Zašto je taj čovjek snimao i zašto je izložio javnom linču? Zašto joj je uništio život?

Zoran Vukman/facebook

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Nova rezolucija EU o BiH: Problem su korupcija i izborne prijevare

Europski parlament izradio je nacrt nove rezolucije o Bosni i Hercegovini. U novoj rezoluciji BiH …